Petua dan Trik Texas Holdem

Saya telah bermain poker selama bertahun-tahun sekarang, dan permainan kegemaran saya ialah Texas Holdem. Selama bertahun-tahun saya telah menyedari beberapa petua dan helah untuk menjadi pemain poker yang berjaya, dan saya fikir saya akan berkongsi dengan anda hari ini. Lihat pautan dalam tandatangan saya untuk menggunakan teknik ini dalam bilik poker dalam talian hari ini http://178.128.105.64/ .

Pemilihan Kad:

Aspek penting untuk bermain poker yang baik, adalah mengetahui tangan mana yang harus dimainkan. Betul kawan-kawan, jangan main Jack Four Offsuit tu lagi. Sudah tentu, anda mungkin mendapat ‘pukulan teruk’ terhadap seseorang, dan kemudian ketawa di muka mereka, tetapi dalam jangka panjang, ANDA adalah yang rugi. Semua ‘beat buruk’ yang anda layan, jangan tebus semua tangan yang anda kalah kepada penyepak yang lebih tinggi. Berikut adalah beberapa garis panduan yang sangat bagus yang saya buat sendiri, yang saya gunakan setiap hari. Dua kad permulaan anda mesti memenuhi 2 daripada 3 syarat untuk dianggap boleh dimainkan.

Syarat pertama: Anda harus mempunyai sekurang-kurangnya satu kad tinggi. Seorang Ratu adalah tempat saya menarik garis untuk menjadi kad ‘tinggi’.

Syarat kedua: Kedua-dua kad anda sepatutnya boleh digunakan secara flush. Ini bermakna mereka harus mempunyai saman yang sama (sesuai).

Syarat ketiga: Anda sepatutnya boleh menggunakan kedua-dua kad anda secara lurus. Ini bermakna anda tidak boleh mempunyai lebih daripada tiga kad yang berada di antara dua kad yang anda pegang. Sebagai contoh, kad terendah yang anda patut mainkan dengan Raja ialah Sembilan. Dengan cara ini anda boleh mendapatkan lurus… Sembilan/Sepuluh/Jack/Ratu/Raja.

Sekarang ingat, dua tangan kad anda hanya perlu memenuhi DUA daripada tiga syarat. Jika kad anda memenuhi ketiga-tiga syarat dan satu daripada kad anda ialah ace, anda mempunyai seorang pelari, pelari, pelari Royal Flush Draw! LOL! Jika anda mula mengikuti kaedah pemilihan tangan saya, permainan anda akan bertambah baik dan anda akan perasan serta-merta.

Suasana Poker:

Mood poker? Jangan percaya, mood anda boleh dan akan mempengaruhi permainan anda. Jika anda letih, lapar, atau apa sahaja, permainan anda akan terjejas berdasarkan keputusan yang salah di pihak anda. Saya telah mendapati bahawa dua perasaan paling melampau yang boleh memberi kesan yang paling dahsyat pada permainan anda ialah apabila anda bosan atau apabila anda marah. Apabila anda bosan, anda akan mendapati diri anda bermain kad yang anda tahu anda tidak sepatutnya bermain, dan itu akan membawa kepada membuat beberapa panggilan yang lemah dengan tangan yang sangat lemah. Kadangkala melipat kadangkala kelihatan sangat membosankan, tetapi anda tahu anda membuat langkah yang betul. Jika anda memainkan semua tangan yang sesuai, ia hanya akan merugikan anda dalam jangka masa panjang. Apabila anda bermain poker dalam talian dan perasan bahawa anda semakin bosan, cuba melayari internet apabila anda tidak berada di tangan. Atau, seperti kebanyakan pemain lakukan, cuba bermain dua meja pada masa yang sama.

Hampir mustahil untuk menang di poker apabila anda marah kepada seseorang atau sesuatu. Jika seseorang menipu anda daripada periuk besar, atau terus mencuri bidai anda, atau jika anda hanya menjadi mangsa pukulan yang teruk, berehat sahaja. Siapa yang mendapat ketawa terakhir? Orang yang tinggal berdiri dalam kejohanan itu. Membuat keputusan yang buruk dan mahal hanya kerana anda marah adalah perkara biasa sehingga mereka telah mencipta nama untuknya. Ia dipanggil berada di “TILT”. Ini cara paling mudah untuk bangkrut dengan tergesa-gesa. Jika anda telah membiarkan saraf anda mendapat yang terbaik daripada anda, dan anda mendapati diri anda di Tilt, cuma berhenti bermain serta-merta. Kembali selepas sekurang-kurangnya sejam atau lebih.

Oleh itu, apabila anda duduk untuk bermain permainan poker, pastikan anda kenyang, berehat dengan baik, dan hanya dalam mood yang baik secara amnya. Bermain dalam mood yang baik mungkin tidak membantu anda menang, tetapi bermain dalam mood yang tidak baik pasti akan membantu anda kalah!

Menguruskan Wang Anda:

Bermain poker yang baik dan menang lebih banyak daripada tidak, tidak menjamin kejayaan. Ia bergantung pada permainan yang anda mainkan. Jika anda bermain terutamanya pertandingan satu meja (STT) dan melompat dari pembelian $5 hingga $10 dsb. dan anda berjaya pada jadual belian yang lebih rendah dan lebih kerap kalah pada jadual yang dipertaruhkan lebih tinggi, baki akaun anda akan’ t menunjukkan kejayaan peratusan kemenangan anda.

Anda harus memilih had yang sesuai untuk wang tunai dan tahap kemahiran anda dan kemudian kekal dengannya. Jika anda sudah mempunyai peratusan kemenangan yang baik, maka saya cadangkan anda menggunakan peraturan beli-masuk 10% saya. Jangan sekali-kali membeli dalam kejohanan untuk lebih daripada 10% daripada apa yang ada dalam akaun anda. Jangan brek peraturan ini (atau peraturan lain yang anda buat sendiri) atau anda mungkin menjadi mangsa raksasa Tilt yang digeruni. Lihat, apa yang akan berlaku ialah anda akan kehilangan beberapa kejohanan $10 berturut-turut. Kemudian anda akan berfikir bahawa anda tidak mungkin kehilangan satu pertiga, dan jika anda bermain pertandingan $20 anda boleh mendapatkan kembali semua yang anda hilang, dan kemudian beberapa, dalam masa yang singkat. Perkara seterusnya yang anda tahu, dua jadual $20 kemudian, anda turun kira-kira $70 dan kini anda melihat jadual $50. Adakah anda melihat coraknya? Jika ada, pembelian meja anda sepatutnya berkurangan bersama-sama dengan baki akaun anda. Masalah ini sangat biasa di kalangan orang yang mempunyai masalah perjudian. Mereka cuba memenangi semula apa yang mereka kalah dengan mempertaruhkan lebih banyak lagi sehingga mereka tidak mempunyai apa-apa lagi.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *